Vliegschool AeroLin praktijk

Haal uw private pilot license (PPL) bij onze vliegschool

Wilt u eindelijk zelf leren vliegen? Uw private pilot license haalt u bij AeroLin! Hier leert u de basisprincipes, leert u het toestel kennen en worden de gereglementeerde vliegproducten aan u uitgelegd. Na een opleiding bij AeroLin kunt u eindelijk zelf vliegen!

Opleidingen en de praktijk voor het halen van uw private pilot license

Lessen nemen mag zonder medische keuring, maar ‘solo’ vliegen daarentegen kan en mag niet zonder deze keuring. Nadat u geslaagd bent voor de medische keuring, vraagt u bij voldoende trainingsuren een soloverklaring aan bij uw instructeur. Hij beoordeelt uw vliegvaardigheid en besluit of deze goed genoeg is om zelf te vliegen. Deze verklaring moet voor iedere vlucht worden afgetekend. Een getekende verklaring is geldig voor enkel één vlucht.

Bekwame instructeurs bij het behalen van uw private pilot license bij onze vliegschool

Bekwame instructeurs van Aerolin Vliegschool leren u eerst de basisprincipes van het vliegen. Vervolgens leert u het toestel kennen en daarna verklaren ze u de gereglementeerde vliegprocedures. Ten slotte neemt u kennis van de radiocommunicatie. De eerste 10 tot 15 uren gaat u samen met onze instructeur de lucht in. In die tijd bereidt hij u voor om het vliegtuig volgens de regels te besturen. De opleidingen die u bij ons kunt volgen, zijn voor de volgende brevetten:

 • Het MLA (ULV) brevet voor het besturen van ultra lichte vliegtuigen
 • Het RPL brevet de Recreational Pilot License
 • Het PPL brevet voor de Privat Pilot License-opleiding
 • Het LAPL brevet Light aircraft pilot licence

Bij de sportvliegopleiding wordt gebruik gemaakt van eenmotorige vliegtuigen (SEP – Single Engine Piston). De cockpits van de vliegtuigen zijn onze praktijklokalen. Met een gestructureerd opleidingsschema wordt het vliegen geoefend.

Solo vliegen

Dan komt uiteindelijk uw eerste solo, een heerlijke mijlpaal: u mag eindelijk alleen de lucht in voor een ‘circuit’! Hierna gaat het relatief snel: u vliegt regelmatig alleen rondjes rond het vliegveld en u doet enkele andere vliegvelden aan met uw instructeur, waar u ook een 150 NM navigatievlucht moet maken, verdeeld over drie vliegvelden. Daarna gaat u op eerste solonavigatie totdat onze instructeur u bekwaam genoeg vindt om u officieel een praktisch examen bij een erkende examinator af te leggen. Dit examen kunt u echter pas aanvragen, nadat u geslaagd bent voor alle theoretische examens, waarvoor u in onze club ook lessen kan volgen. De volledige praktische opleiding tot dit punt neemt minimaal 30 uren in beslag, afhankelijk hoe snel u de vliegvaardigheid onder de knie krijgt!

RPL-LAPL of PPL?

Waarom beter eerst RPL-SEP en dan een PPL-SEP opleiding volgen? Mocht u besluiten om het PPL-SEP brevet te halen, dan raden wij u aan om eerst het RPL-SEP brevet te halen en daarna door te gaan naar PPL. De uren die u voor het RPL brevet vliegt zijn minimaal nodig om de basis te leggen voor het PPL brevet. Gezien de smalle basis om direct het PPL-SEP brevet te halen is de kans op gelijk slagen klein. Wanneer u eerst lest voor het RPL-SEP brevet leert u de basis elementen goed te beheersen, zoals:

 • Het zelfstandig besturen van het vliegtuig
 • Alle controles en procedures
 • Vluchtvoorbereiding
 • Circuit procedures
 • Nood procedures
 • Het aanvliegen van vreemde vliegvelden
 • Het gedrag op vreemde vliegvelden en de procedures
 • Overland ervaring

De aanvulling voor PPL-SEP bestaat met name uit:

 • Uitbreiding vliegvaardigheid in Nederland
 • Vliegvaardigheid in en naar het buitenland
 • Basis instrument vliegen

Uw PPL brevet halen bij onze vliegschool

Bent u geïnteresseerd in het behalen van uw PPL brevet? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06-53121675 of 0113-222283. Ook wanneer u graag een rondvlucht wilt boeken of een vliegtuig wilt huren, kunt u bij ons terecht.

Neem vandaag nog contact op voor een proefles!