Proefles vliegen of gelijk je PPL halen doe je bij ons

Dromen worden werkelijkheid tijdens een vliegles bij AeroLin. U kiest bij onze vliegschool in Midden-Zeeland voor een proefles waar u de mogelijkheid heeft zelf te vliegen of u haalt uw PPL. Voor wie hier al langer van droomde, is het nu tijd voor de werkelijkheid. U gaat eindelijk zelf vliegen!

Ervaar hoe het is om zelf te vliegen tijdens een vliegles bij onze vliegschool op Midden-Zeeland

Altijd al gedroomd om zelf te vliegen tijdens een vliegles? Het hoeft niet bij die ene droom te blijven. Wie nog twijfelde, ziet nu in dat zijn of haar angst onterecht was. Uw drempelvrees wordt overwonnen. Ook voor wie nog in de veronderstelling was dat een vliegles veel geld kost, wordt nu het tegendeel bewezen. Trouwens, u bent geen uitzondering. Dit zijn namelijk de vooroordelen die geïnteresseerden in een vliegles van tevoren hebben. Komt u bij onze vliegschool in Midden-Zeeland tijdens een vliegles ervaren hoe prettig en toegankelijk zelf vliegen voor u is?

Klaar om eindelijk zelf te vliegen?

Vlieg voor het eerst tijdens een proefles. Zo kunt u in de praktijk ervaren of piloot worden echt wat voor u is. U bent de gehele les samen met een van onze ervaren piloten. Zo krijgt u de kans om inzicht te krijgen in wat er allemaal bij komt kijken wanneer u zelf gaat vliegen. Elke proefles bestaat uit 4 segmenten: pre-briefing (voorbereiding), checks, praktijk en de-briefing (nabespreking). Momenteel bieden wij twee pakketten aan:

  • Een proefles van 30 minuten (30 min. vliegen & 40 min. theorie)
  • Een proefles van 60 minuten (60 min. vliegen & 40 min. theorie).

Deze zijn hier online te boeken. Tegen meerprijs kunt u ook vliegen met een vierzitter, zo kunnen familie of vrienden aanwezig zijn bij de proefles.

Vliegen gevaarlijk?

Vliegangst komt meestal voort uit een subjectief gevoel van onveiligheid. Het is bewezen dat vliegen veel veiliger is dan het autoverkeer. De kleine vliegtuigjes zijn ook niet onveiliger dan hun grotere broers. Het feit dat de media (te) veel aandacht besteden aan vliegincidenten werkt dit gevoel in de hand. Ervaar tijdens een vliegles bij onze vliegschool in Midden-Zeeland hoe veilig het voelt om te vliegen.

Een vliegles duur, zegt u?

Ook de prijs hoeft geen probleem voor u te zijn. Men staart zich blind op het uit te geven bedrag om tot het brevet te komen. Dat kan soms aardig oplopen, maar vergeet niet dat de uitgaven slechts geleidelijk zijn. En, ook niet onbelangrijk: het plezier van het vliegen begint al bij de eerste les!

Bij onze vliegschool in Midden-Zeeland kunt u zelf vliegen: ook als u een bril draagt

Mag u medisch niets mankeren wanneer u kiest voor een vliegles? Het klopt dat hartpatiënten, diabetici, enz. een grote kans maken om medisch afgekeurd te worden. Maar wie een bril of lenzen draagt, zal daar meestal geen probleem mee ondervinden en gewoon goedgekeurd worden bij de periodieke medische keuringen.

Een proefles vliegen begint hier!

Leer alle benodigde theorie tijdens een vliegles

Bekwame instructeurs van Aerolin Vliegschool leren u de basisprincipes van het vliegen, geven uitgebreide uitleg over het toestel en verklaren u de gereglementeerde vliegprocedures en demonstreren de radiocommunicatie. De eerste 10 tot 15 uren gaat u samen met onze instructeur de lucht in, waarbij hij u klaarstoomt om het vliegtuig volgens de regels van de kunst te besturen. Het PPL halen is namelijk een van de opties om voortaan zelf te kunnen vliegen. Een vooropleiding is niet per definitie nodig; een MAVO/VMBO of gelijkwaardige opleiding is al een uitstekende basis gebleken. Wanneer u dan toch wat moeilijkheden ondervindt bij bepaalde onderdelen van de theoretische opleiding, dan kan in overleg met de instructeur een modus worden gevonden voor een meer persoonlijke aandacht. Voor vragen kunt u altijd even bellen naar 06-53121675 of 0113-222283.

Vlieglessen praktijk

Een vooropleiding is niet per definitie nodig; een MAVO/VMBO of gelijkwaardige opleiding is al een uitstekende ondergrond gebleken. Wanneer u dan toch wat moeilijkheden ondervindt bij bepaalde onderdelen van de theoretische opleiding, dan kan in overleg met de instructeur een modus worden gevonden voor persoonlijke aandacht. Voor vragen kun je altijd even bellen naar 06-53121675 of 0113-222283.