Aerolin Luchtfotografie

AeroLin Luchtfotografie is de specialist op het gebied van luchtfotografie.

aerolin rondvlucht

Luchtfoto’s worden gemaakt voor o.a. kranten, vakbladen, bedrijven en ook particulieren. Op dit gebied zijn verschillende mogelijkheden. Het bekende “oblique” (in vogelvlucht) voor mooie kijkfoto’s valt daar onder. Ook topografische fotografie is een van onze specialiteiten. Deze beelden worden meestal in opdracht van gemeenten, provinciale- of rijksoverheden gemaakt.

 

Naast fotografie worden er door ons ook hoge kwaliteit (HD) video-opnames uit de lucht gemaakt. Deze beelden kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld bedrijfspresentaties, nieuwsprogramma’s enzovoort.

Door onze jarenlange ervaring en een eigen vliegtuig zijn wij in staat om zeer snel op uw wensen te reageren.

Geschiedenis Aerolin luchtfotografie

Het bedrijf is ontstaan omstreeks 1975, toen Hans van der Linden na het behalen van foto- en middenstand diploma, freelance ging werken voor o.a. de Telegraaf, Het Vrije Volk, Trouw, Rotterdams Nieuwsblad en het Algemeen Dagblad. Het waren turbelente jaren van hard werken. met lange nachten en weinig rust. Wanneer er weer iets was gebeurd wat op de gevoelige plaat moest worden gezet, vloog Hans er op af. Zo behaalde hij in 1982 voor de zilveren camera de derde prijs in de categorie ‘Hard nieuws’

Aerolin Photo b.v

Het was in die tijd, dat de kleurenfotografie z’n intrede maakte voor dag en nieuwsbladen. Hans besloot toen om een klein kleurenlab te openen, speciaal voor z’n eigen gemaakte foto’s. De zaak was gevestigd in Rotterdam en was genaamd FotoPrintshop L & B.

Bedrijfsprofiel luchtfoto’s Aerolin

Met zijn vliegbrevet dat hij in 1979 had gehaald, maakte hij ook regelmatig nieuwsfoto’s vanuit de lucht, maar ook voor bedrijven en overheid ging Hans steeds meer voor het maken van luchtfoto’s de lucht in. Het was daarom dat in 1983 de naam van het bedrijf werd veranderd in Aero Lin Photo B.V.Hoofdtaak in de jaren tachtig, was het ontwikkelen en afdrukken van foto’s.

Maeslant kering

 

Na aankoop van een vliegtuig, de Cessna 172 de PH-LIN in 1987, hebben wij ons gespecialiseerd in de luchtfotografie en videografie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ons portfolio of neem contact op.